Udfordring 4: Overflødige mænd

En global befolkningstilvækst på 2 milliarder mennesker bliver immervæk noget af en udfordring, og det bliver ikke nemmere af, at arbejdspladserne forsvinder, og at kønsfordelingen er skæv.

Aborter i Asien

I Kina, Indien og andre dele af Asien samt blandt nogle af disse områders indvandrere i Vesten har man siden 90’erne aborteret uforholdsmæssigt mange pigefostre, således at der i dag anslås at være mellem 30 og 50 millioner drenge og unge mænd i overskud (et andet tal siger over 100 millioner manglende piger).

For Kina alene er der forskning, der viser, at der i 2020 vil være 35-40 millioner giftemodne mænd i overskud, eller ca. 15 % af en årgang, som ikke kan finde en kone. Det har allerede medført øget prostitution, voldtægter og traficking i Kina, og det vil uden tvivl gribe yderligere om sig. I Indien er de manglende piger formentlig en af årsagerne til de mange forfærdelige gruppevoldtægter.

I Mellemøsten ses visse steder et andet men dog lige så problematisk mønster, hvor pigernes frihed er stækket, mens drengene har stor frihed. Det medfører, at pigerne tager en uddannelse og sidder hjemme og studerer flittigt, mens drengene fjoller rundt og aldrig får en uddannelse. Et lignende billede tegner sig i Rusland.

Mulige konsekvenser

Generelt producerer den højteknologiske økonomi en masse tabermænd, fordi hverken industri eller landbrug har brug for muskelstyrke, mens kvinder ud over at være flittigere studenter generelt kan finde arbejde i servicejobs.

Både for Asien, Mellemøsten og Rusland samt, ikke mindst, deres omgivelser risikerer overskuddet af unge mænd at blive en sikkerhedstrussel. Religiøse fundamentalister og terrorgrupper har let spil blandt frustrerede unge mænd, som hverken kan finde arbejde, kone eller noget fornuftigt at bruge deres energi på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *